Berlijn 10 - tien goede tips voor een geslaagde stedentrip naar Berlijn

Berlijn top 10 / handige tips

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

De Muur

Unter den Linden

Potsdamer Platz

musea

bezienswaardigheden

Rijksdag

Friedrichstrasse

Gendarmenmarkt

Tempelhof

Potsdam

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Berlijn voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Berlijn op de fiets
 
meer handige Berlijn tips

BERLIJN HANDIGE TIPS

Natuurlijk heb ook jij het geld niet op je rug groeien en staat er ook geen geldboom in je tuin. Daarnaast zit er ook bij jou maar 24 uur in één etmaal. Als je een bezoek brengt aan Berlijn is het daarom handig om geld en/of tijd te besparen. Ook is het voorkomen van irritaties of ellende tijdens je stedentrip naar Berlijn wel net zo prettig. Met onze tips kun je geld besparen, wachttijden bij bezienswaardigheden en attracties voorkomen en negatieve ervaringen vermijden. Uit eigen ervaring hebben we een aantal tips beschreven die je handig van pas kunnen komen op het moment dat je een vakantie naar Berlijn boekt of als je ter plaatse bent.

Dit zijn onze Berlijn tips:

Bespaar geld op je hotel
Door een goede prijsvergelijker te gebruiken kun je gemakkelijk de laagste prijzen vinden voor een hotelkamer of appartement in Berlijn.

Hop-on hop-off bus
Met een open dubbeldekkerbus die langs toeristische routes door Berlijn rijdt kun je gemakkelijk de vele hotspots van Berlijn bezoeken.

Ontdek Berlijn op de fiets
De fiets is een gezond, milieuvriendelijk en bovenal leuke manier om Berlijn te verkennen. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Berlijn met ervaren gids of je kunt met een huurfiets zelf op pad gaan.

Reserveer je tickets vooraf
Lange wachtrijen voorkomen of de teleurstelling voorkomen dat je helemaal niet meer naar binnen kunt bij de populairste musea en attracties zoals de TV-toren en de populaire musea van Berlijn doe je door vooraf je tickets via internet te reserveren.

Berlijn voordeelkaarten
Met de uiteenlopende city passes voor Berlijn kun je (soms veel) geld besparen op vervoer, entreeprijzen en de kosten voor excursies in Berlijn.
 

Berlijn bezienswaardigheden Berlijn voor beginners Berlijn in één dag alles over Berlijn Berlijn tips