ONTDEK BERLIJN OP DE FIETS

Een stad als Berlijn is heel goed geschikt om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Berlijn op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Berlijn met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Berlijn

In Berlijn kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Duitstalig of Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld.

Er zijn verschillende fietstochten die je kunt boeken, waarvan de Berlijn Highlights Fietstour veruit de meest populaire is. Binnen een tocht van ongeveer 3,5 uur bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn zoals de Dom van Berlijn, de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur, de Potsdamer Platz en het Museum Insel. Andere leuke fietstochten in Berlijn zijn de studentenfietstocht en de ‘Berlijn Alternatief’ fietstocht die vooral bedoeld is voor wie Berlijn al kent en andere verrassende plekjes buiten de gebruikelijke hoogtepunten wil zien.

Ga je met kinderen naar Berlijn? Dan is de ‘Naar Berlijn met kinderen‘ fietstocht een absolute aanrader. In een relaxt tempo en via veilige fietsroutes ga je met je kinderen Berlijn ontdekken. Dat gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een enthousiaste Nederlandse gids. Binnen een tijdsduur van 3,5 uur (inclusief de nodige stops) zie je de leukste plekken van Berlijn. Kinderfietsen en kinderzitjes zijn beschikbaar.

Wij hebben de fietstocht met kinderen door Berlijn gedaan met Baja Bikes en daarvan een uitgebreid verslag met veel foto’s gepubliceerd op Berlijn in één dag – de highlights van Berlijn.

Als er één element belangrijk is geweest binnen de historie van Berlijn dan is het de muur wel die de stad bijna drie decennia lang in tweeën splitste. De ‘Berlijn Fietstocht langs de muur‘ laat je de restanten zien van de Berlijnse muur en de impact die de muur op het dagelijks leven had. Je bezoekt onder andere het Mauerpark, de Gedenkstätte en overgebleven wachttorens. Ook hier krijg je natuurlijk uitleg van een ervaren gids.

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Berlijn Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Als er regen valt tijdens de fietstocht dan zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

BEKIJK ALLE FIETSTOURS IN BERLIJN

Een fiets huren

Heb je geen zin om met een groep en een gids op pad te gaan maar wil je Berlijn op eigen tempo op de fiets verkennen? Je kunt dan een fiets huren. Berlijn is een fietsvriendelijke stad waar je gemakkelijk doorheen manoeuvreert. Een fiets huren is ook nog eens vrij goedkoop.

BEKIJK DE TARIEVEN VAN HUURFIETSEN IN BERLIJN
en reserveer direct online

Fietstours door Berlijn