HOP-ON HOP-OFF BUS IN BERLIJN

De leukste en gemakkelijkste manier om Berlijn te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De haltes zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet te veel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Berlijn maakt.

De bus

In Berlijn wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Berlijn en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Berlijn worden verschillende routes gereden waarbij je onder andere op de Gendarmenmarkt, bij Checkpoint Charlie, bij de Brandenburger Tor, bij Slot Charlottenburg en op de Potsdamer Platz uit kunt stappen (en later weer in kunt stappen).

MEER OVER DE HOP-ON HOP-OFF BUS IN BERLIJN

hop-on hop-off bus