>

Berlijn 10 - tien goede tips voor een geslaagde stedentrip naar Berlijn

Berlijn top 10 / handige tips / Berlijn voordeelkaarten

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

De Muur

Unter den Linden

Potsdamer Platz

musea

bezienswaardigheden

Rijksdag

Friedrichstrasse

Gendarmenmarkt

Tempelhof

Potsdam

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Berlijn voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Berlijn op de fiets
 
meer handige Berlijn tips

BERLIJN VOORDEELKAARTEN

Net als in veel andere toeristische steden kent ook Berlijn kaarten waarbij je een aanzienlijk voordeel kunt behalen. Reis gratis met het openbaar vervoer, bezoek musea of bezienswaardigheden gratis of krijg soms flinke kortingen op entreeprijzen. Welk voordeel er te behalen valt verschilt per kaart. Op deze pagina bieden we een overzicht van de meest interessante Berlijn voordeelkaarten, city passes en openbaar vervoer kaarten.

In het geval van Berlijn is het aanbod enorm groot. Je ziet wat dat betreft door de bomen vaak het spreekwoordelijke bos niet meer. Daarom proberen we per product niet alleen aan te geven wat er wel inbegrepen is, maar ook wat er niet inbegrepen is zodat je op basis van die informatie de juiste voordeelkaart voor Berlijn aan kunt schaffen.

Museuminsel Kaart
Voor museumliefhebbers is de Museuminsel Kaart een ideale manier om voordelig de vijf musea op Museuminsel te bezoeken. Voor de prijs van twee musea kun je er dankzij deze museumkaart vijf bezoeken.

De Museuminsel Kaart biedt gratis toegang tot:
• Alte Nationalgalerie
• Altes Museum
• Bode-Museum
• Neues Museum
• Pergamonmuseum

De vijf musea liggen bij elkaar, wat het logistiek allemaal vrij handig maakt. Bij de Museuminsel Kaart zit geen openbaar vervoer of toegang tot andere bezienswaardigheden in Berlijn inbegrepen.

Koop je Museuminsel kaart met korting via internet

Berlin Pass
De Berlin Pass is ้้n van de meest uitgebreide stadspas voor Berlijn. Gedurende twee of drie dagen krijg je gratis toegang tot een groot aantal musea, attracties, historische gebouwen en galerijen. Daarnaast kun je een gratis riviercruise, een gratis wandeltocht met gids en een gratis fietstocht met gids maken. Ook kun je gedurende de geldigheid van je kaart onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Omdat de musea op Museuminsel inbegrepen zijn bij de Berlin Pass heb je geen aparte Museuminsel Kaart meer nodig.

Meer info en koop je Berlin Pass alvast met korting via internet

Berlin City Pass
De Berlin City Pass is iets goedkoper dan de Berlin Pass en biedt volgens ons nog meer. Zo heb je naast gratis toegang tot veel populaire attracties, musea en bezienswaardigheden in Berlijn ook gratis toegang tot de panoramabus die door Berlijn reist en kun je gratis met het openbaar vervoer van en naar de luchthavens van Berlijn reizen. De Berlin City Pass wordt je daarom vooraf per post toegestuurd, zodat je er bij aankomst op de luchthaven direct gebruik van kunt maken. Deze voordeelkaart is te koop met een geldigheid van 2, 3 of 6 dagen. Voor kinderen zijn er speciale kortingstarieven.

Meer info over de Berlin City Pass en koop direct online

Berlin Welcome Card
De goedkope Berlin Welcome Card is de goedkoopste voordeelkaart voor Berlijn. Dat komt omdat dit eigenlijk een uitgebreide OV-kaart is die je gratis met het openbaar vervoer laat reizen. Daarnaast wordt er korting gegeven op entreetickets en tours. Je hebt twee varianten: de AB kaart met openbaar vervoer in de stad Berlijn en de ABC kaart waarmee je ook van en naar de luchthavens van Berlijn kunt reizen. Deze kaart is te koop met een geldigheid van 2, 3 of 5 dagen.

Meer informatie over de Berlin Welcome Card en reserveer direct online

Berlijn City Pass
De Berlijn City Pass moet je niet verwarren met de eerder op deze pagina beschreven Berlin City Pass. De Berlijn City Pass is een exclusief product van TicketBar Berlijn en is alleen maar via internet te koop. Het mooie aan deze kaart is dat hij gewoon via e-mail gestuurd kan worden en dat er geen tijdslimiet aan zit om de pas te gebruiken.

Inbegrepen in de Berlijn City Pass zijn:
• gratis skip-the-line toegang tot de TV toren
• gratis entree tot het DDR Museum
• gratis hop-on-hop-off busticket voor 24 uur
• gratis retour transfer vanaf luchthavens Tegel of Sch๖nefeld
• optioneel een ticket voor een stadstour
• optioneel een openbaar vervoer kaart voor 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met bus, tram en metro
• 20% korting op attracties, musea, excursies en rondleidingen

De Berlijn City Pass kun je alleen via internet kopen
 

Berlijn bezienswaardigheden Berlijn voor beginners Berlijn in ้้n dag alles over Berlijn Berlijn tips