Berlijn 10 - tien goede tips voor een geslaagde stedentrip naar Berlijn

Berlijn top 10 / handige tips / hop-on hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

De Muur

Unter den Linden

Potsdamer Platz

musea

bezienswaardigheden

Rijksdag

Friedrichstrasse

Gendarmenmarkt

Tempelhof

Potsdam

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Berlijn voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Berlijn op de fiets
 
meer handige Berlijn tips

BERLIJN HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Berlijn te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Berlijn maakt.

De bus
In Berlijn wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Berlijn en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Berlijn worden verschillende routes gereden waarbij je onder andere op de Gendarmenmarkt, bij Checkpoint Charlie, bij de Brandenburger Tor, bij Slot Charlottenburg en op de Potsdamer Platz uit kunt stappen (en later weer in kunt stappen).

Je kunt je kaarten voor de Berlijn hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

 

Berlijn bezienswaardigheden Berlijn voor beginners Berlijn in één dag alles over Berlijn Berlijn tips